Wat is Brokertarieven?

Of u nu een ervaren belegger bent of een beginnende belegger, de tarieven van brokers zijn voor de meeste beleggers complex en ondoorzichtig.

BrokerTarieven doet wat zijn naam zegt, we vergelijken de tarieven van brokers. Maar wat houdt dat in, en wat mag u van ons verwachten?

Voordelen van BrokerTarieven

BrokerTarieven is de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor de private belegger. De website wordt beheerd door iemand die zelf zijn inkomen haalt uit beleggen. Met andere woorden, ik ken brokers en gebruik ze alle dagen.

U krijgt dan ook uw informatie uit een betrouwbare en onafhankelijke bron.

Met onze rekenmodule hebben wij het niet enkel gemakkelijk gemaakt voor u om transactiekosten en abonnementsgelden te vergelijken, maar ook andere kosten maken wij transparant.

Welke brokers worden vergeleken

BrokerTarieven vergelijkt online brokers en banken die online beleggen aanbieden.

Daarbij maken wij een duidelijk onderscheid. Wij vergelijken enkel diensten voor zelfstandig beleggen. Dit noemt men “execution only”.

Dit is geschikt voor beleggers die zelf hun portefeuille samenstellen en deze beheren onder eigen verantwoordelijkheid. U kiest zelf in welke product u belegt en u voert zelf de aankoop – en verkoopopdrachten in. U handelt zonder adviseur.

We vergelijken onder andere DeGiro, Binck, Bolero, Lynx, TradersOnly en Keytrade. Zie hier een volledig overzicht van alle brokers.

Al onze vergelijkingen zijn neutraal. U krijgt van ons de lijst op basis van de tarieven, wij maken hierin geen onderscheid. Wil u meer weten over de brokers en hoe veilig uw geld is, dan kan u daarvoor terecht op de individuele pagina's van de brokers zelf.

Vergelijkt BrokerTarieven ook vermogensbeheer?

BrokerTarieven vergelijkt geen vermogensbeheer of andere adviesdiensten.

BrokerTarieven specialiseert zich in slechts één onderdeel, het vergelijken van brokers voor de doe-het-zelf belegger. De eigenaar, Sam Hollanders, verdient zelf zijn boterham met beleggen en is dus ook op deze manier werkzaam.

Waarom zijn sommige aanbieders niet opgenomen?

Op BrokerTarieven zijn enkel brokers opgenomen die hun diensten aanbieden in België en onder het toezicht staan van de Belgische FSMA of een gelijke in een ander land, maar met dezelfde strikte normen. Ook worden enkel brokers opgenomen die de Taks op Beursverrichtingen voor u als belegger inhouden om u zo een hele hoop administratie te besparen. Daarnaast moet de broker ook minimaal aandelen aanbieden.

Kent u toch een broker waarvan u van mening bent dat deze een plaats verdient op BrokerTarieven en er nog niet in staat? Dan kan u ons deze steeds mailen via feedback@brokertarieven.be

Welke kosten worden opgenomen in de vergelijking?

Om te kunnen handelen in aandelen, opties, turbo's, fondsen en ETF's brengen brokers en banken kosten in rekening. Bij BrokerTarieven kan u simpel de tarieven van de verschillende brokers met elkaar vergelijken. U voert uw handelsgedrag in, waarna ons systeem berekent wat de kosten zouden zijn bij de verschillende brokers. Ervaring leert dat deze verschillen groot kunnen zijn.

De tarieven en structuren van brokers zijn vaak complex en ondoorzichtig, waardoor het voor de belegger haast onmogelijk is om goed te gaan vergelijken. In de tariefstructuren wordt vaak gebruik gemaakt van een minimum en maximum, verschillende valuta, retourprovisies en staffelkortingen. Veel brokers brengen niet alleen transactiekosten in rekening maar ook andere kosten, zoals een bewaarloon en een regeltarief. Dit maakt het voor de belegger allemaal steeds minder transparant.

De belegger kan op BrokerTarieven.nl daarom eenvoudig de gegevens over zijn of haar handelsgedrag invoeren. Onze vergelijker rekent de jaarlijkse kosten per broker uit. Deze vergelijking vindt plaats op basis van prijs, aangevuld met een beoordeling van klanten van deze broker.

Kosten die te maken hebben met andere diensten die niet vooraf te bepalen zijn en niet afhankelijk zijn van uw handelsgedrag, zoals bijvoorbeeld inningskosten voor dividenden en valutatarieven zijn niet opgenomen in de vergelijker. Op de individuele pagina's van de brokers kan u daar wel meer details over vinden.

Verdient BrokerTarieven aan deze website?

BrokerTarieven.be biedt beleggers de mogelijkheid om brokers te vergelijken. Met verscheidene brokers hebben we een samenwerking waardoor er bij hen informatie aangevraagd kan worden. Het is niet mogelijk om via onze site direct een rekening te openen bij de broker.

BrokerTarieven.be is geheel onafhankelijk.

In onze Vergelijker worden ook de brokers meegenomen waarmee wij geen samenwerking hebben. Van deze brokers kan u niet direct informatie verkrijgen en ontvangen wij ook geen vergoeding. Met elke partij hebben wij dezelfde prijsafspraak, u bent dus altijd verzekerd van een onafhankelijke beoordeling.

Vragen of hulp nodig bij uw keuze?

Hebt u nog vragen? Of zijn er zaken die u niet terugvindt op de website?

Dan kan u contact met ons opnemen via het contactformulier.