Wat is buy & hold?

Hoe kunnen we helpen?

Wat is buy & hold?

Je bent hier:
< Terug

Buy & hold strategie’ is een passieve beleggingsstrategie waarbij de belegger aandelen of andere effecten (of zoals ETF’s, obligaties, opties of futures) koopt en deze gedurende een lange periode in de portefeuille houdt. Schommelingen in prijs maken dan niet uit, gezien u gespreid aankoopt.

Een buy & hold strategie, waarom?

Beleggers beweren dat aandelen met een lange tijdshorizon een hoger rendement opleveren dan andere beleggingscategorieën, zoals obligaties. Dit is dus passief beleggen.

Toch bestaat er discussie over de vraag of de strategie superieur is aan een actieve beleggingsstrategie. De buy & hold strategie heeft wel fiscale voordelen. De belegger kan de belasting op langetermijnbeleggingen zo uitstellen.

Voordelen van buy & hold

Buy & hold is niet moeilijk. Net als bij het kopen van een huis, kijken buy & hold beleggers naar de markt en de mogelijkheden voor groei. Ze laten de investering doorlopen, zonder zich zorgen te maken over de perfecte momenten om te kopen en verkopen of het constant controleren van de prijs. U hoeft niet op zoek te gaan naar het perfecte instapmoment. Doordat instapmomenten worden verspreid, Heeft u soms wel een goed instapmoment en soms niet, zo heeft u theoretisch een gemiddeld instapmoment.

De keerzijde

Wanneer u de buy & hold strategie inzet, betekent dit dat u aan een effect vast zit voor de langere termijn. De buy & hold belegger moet genoeg zelfdiscipline hebben om niet achter andere investeringsmogelijkheden aan te gaan tijdens deze holdingperiode.

Ook kan de buy & hold strategie tijdrovend zijn. Het feit dat u het aandeel al 10 jaar in uw bezit heeft, betekent niet dat u per se beloond gaat worden voor de tijd en het geld dat u heeft geïnvesteerd. Het effect kan als nog instorten. Bij een correctie kunnen buy & hold portefeuilles veel winst verliezen, zoals dit jaar te zien is bij de crash door het coronavirus. Ook hier geldt: een goede broker en een internationaal gediversifieerd portefeuille kunnen u voor dit soort beperken.