TradersOnly

traders-only

TradersOnly werd overgenomen door Lynx. Meer informatie over Lynx vindt u hier.

Sinds 7 juni 2021 is de merknaam TradersOnly en website niet meer actief. U kan als klant terecht bij Lynx.

Oude informatie

Het handelsplatform gebruikt dat van Interactive Brokers als basis, net als Lynx en MexeM.

Dankzij dit platform dienen zich dan ook tal van mogelijkheden aan, op zowel geografisch vlak als qua producten. Ze focussen zich voornamelijk op de actievere belegger, zoals de naam al doet vermoeden. De transactiekosten zijn relatief laag.

De broker heeft zijn zetel in Weert, Nederlands Limburg. Ook de nabije buren in België kunnen uiteraard van hun diensten gebruikmaken.

TradersOnly is uitsluitend een effectenmakelaar en biedt dus geen andere bancaire diensten aan.

De klantenservice wordt door de gebruikers van BrokerTarieven al jaren als uitmuntend beoordeeld!

In 2019 werd TradersOnly overgenomen door Lynx, maar voorlopig werken ze onafhankelijk verder.

Accounts bij TradersOnly

Een rekening openen kan vanaf 5000 euro. Vaak krijgt u er een bepaald bedrag aan transactietegoed bovenop en/of een informatief boek.

Openen Account

Het openen van een account kan u online starten, waarbij u inschrijvingsformulieren per mail krijgt opgestuurd. Deze moeten nadien ondertekend worden verzonden.

Na ontvangst van de accountgegevens met wachtwoord en een eerste storting op de rekening kan u aan de slag.

Uiteraard zal er ook gevraagd worden naar uw ervaring en kennis rond beleggen. Dit alles in functie van de Mifid-regels.

Aanbod

Het aanbod van TradersOnly is vrij uitgebreid. U kan uiteraard beleggen in Europese en Amerikaanse aandelen, maar daarnaast zijn ook de minder evidente Aziatische markten beschikbaar, zoals China, Japan, India, …

U kan bij de broker ook handelen in ETF’s, fondsen, opties, turbo’s en dergelijke (sprinters, speeders, boosters, … naargelang de uitgever), futures en obligaties.

CFD’s behoren niet tot de mogelijkheden, maar dit is uiteraard, door de nieuwe regelgeving, enorm beperkt geworden. Enkel CFD’s zonder hefboom zijn namelijk nog toegelaten.

Het aanbod aan obligaties en turbo’s zijn geografisch beperkter. Voor schuldbewijzen kan u slechts terecht in Amerika en Hong Kong.

Opvallend uitgebreid zijn dan weer de mogelijkheden qua future’s en opties, zoals het uiteraard een typisch Tradersaccount betaamt.

Heel wat muntparen kunnen verder verhandeld worden via de broker.

Via TradersOnly is het eveneens mogelijk voor en nabeurs te handelen in grotere Amerikaanse en Europese aandelen.

Via de site van TradersOnly kan u dit handig overzicht raadplegen in verband met de mogelijkheden.

Kosten bij TradersOnly

Tradersonly is een broker op maat van de actieve belegger, dus de kosten moeten bijgevolg ook wel beperkt zijn.

Aandelentransacties op de Euronext-beurzen, net als heel wat andere Europese markten, kunnen van een voordelig tarief van 0,09 procent genieten, met een minimum van 6 euro.

Voor turbo’s zijn de kosten dezelfde, maar het minimum daalt naar 5,40 euro.

Wilt u zich op Wall Street begeven dan heeft u ook geluk bij Tradersonly. U betaalt namelijk slechts één dollarcent per aandeel, met een minimum aan transactiekosten van 5 dollar. De kost per aandeel halveert, boven de 2000 aandelen, naar 0,005 dollar dus. Enkel bij centjesaandelen komt dit tarief nogal hoog uit, maar dan bestaat er nog een aftopping van 1 procent.

Aandelenopties kopen kost voor Euronext-aandelen 1,80 euro, voor de Amerikaanse markt 2,40 dollar.

De debetrentes die TradersOnly aanrekent worden afgestemd op de Benchmarks en aangevuld met een tarief afhankelijk van de valuta en het bedrag, vaak om en bij de drie procent.

Deze tarieven zijn zeer vergelijkbaar met die andere gebruiker van het platform van Interactive Brokers, namelijk Lynx.

Andere kosten, zoals voor de opening van de rekening of een bewaarloon, zijn er niet. Er worden wel kosten in rekening gebracht voor het terugboeken van cash en het aanpassen of annuleren van bepaalde optieorders.

Beschikbare Tools

TradersOnly maakt gebruik van het uitgebreide platform van Interactive Brokers. De tools en mogelijkheden zijn hier bijna ontelbaar. In het platform zijn ook een Forex-, Combo-, optie-, en grafiektrader ingebouwd.

Via dat uitgebreide platform kan u tal van ordertypes gebruiken, meer dan 60 namelijk, verschillende technische indicatoren toevoegen, vergelijkingen maken tussen verschillende effecten, fundamentele gegevens van bedrijven opvragen,…

U kan de markten makkelijk doorzoeken aan de hand van bepaalde parameters, zoals dividendrendement, liquiditeit, …

Online kan u op een minder uitgebreid platform inloggen, al is enig zoekwerk doorheen dit doolhof aanvankelijk ook hier nog aan de orde. Verder kan u onderweg beleggen met een mobiele app.

Bij TradersOnly beschikt u voor 2 euro over realtime koersen voor alle aandelen, opties, futures en indexen uit Nederland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Klanten van TradersOnly hebben ook toegang tot de ‘TradersAcademy’, met onder meer video’s van oprichter Maarten Verheyen maar ook andere experts zoals Piet Vannoppen en Ard van der Pijl delen er hun expertise. Beurstips kunnen dagelijks verkregen worden via mail en u kan eveneens trades van professionele beleggers volgen.

En om af te sluiten nog dit. Op de homepage van de site van de broker staat een handig en duidelijk overzicht van de verschillende risico’s die komen kijken bij het beleggen, zoals marktrisico, renterisico,… Telkens met een korte uitleg. Niets indrukwekkends, maar wel een sympathieke bijdrage. Anderzijds strookt het niet met het publiek dat men wil aantrekken, namelijk traders die van deze basisinformatie al op de hoogte zouden moeten zijn.

Bovendien biedt TradersOnly een ruim aanbod aan nieuws, algemeen maar ook op te zoeken per individeel aandeel, bijvoorbeeld voor deze in portefeuille.

Hieronder enkele screenshots van het geïnstalleerde platform, met als basis dat van Interactive Brokers. Er werden voorbeelden voor het aandeel Galapagos genomen.

Is TradersOnly betrouwbaar?

TradersOnly werd overgenomen door Lynx, waardoor u ook dezelfde bescherming geniet.

Lynx is een Nederlandse instelling met ook een afdeling en hoofdkantoor in Gent. Ze zijn onderworpen aan de toepasselijke Belgische en Europese regelgeving.

Bij problemen met Lynx wil dit uiteraard niet zeggen dat u al uw effecten kwijt bent. Deze worden op een aparte rekening bewaard en niet bij de makelaar zelf. De effecten blijven dus eigendom van de belegger bij problemen met de broker.

Zoals bij de introductie reeds aangegeven is Lynx een introducing broker die werkt via het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers, maar dan meer bepaald de Ierse dochter en u dus onder de Europese wetgeving valt.

In Europa moeten de aandelen en andere effecten apart worden bewaard op een gesegregeerde rekening waardoor bij een eventueel faillissement van Interactive Brokers of Lynx uw aandelen niet aangesproken kunnen worden.

Indien er toch onverhoopt sprake zou zijn van fraude is de bescherming beperkt tot €20.000 zoals voor elke Europese broker. 

Verder is Interactive Brokers ook genoteerd op Nasdaq, waardoor u ook via die weg de stabiliteit van het bedrijf in het oog kan houden.

Voor welke beleggers is TradersOnly geschikt

TradersOnly is geschikt voor elk type belegger maar vooral actievere traders, dankzij een professioneel platform met vele mogelijkheden en beschikbaarheden. Daarnaast kunnen zij naar hartenlust handelen via lage transactiekosten.

Verder zullen beleggers die zich in hun beslissingen laten bijstaan door technische analyse hun hart kunnen ophalen met het trading platform. Beginnende beleggers zullen hier minder boodschap aan hebben, al kunnen ze natuurlijk ook profiteren van lage kosten, veel nieuws en bepaalde andere functies. Online kan u echter inloggen in een minder uitgebreid handelsplatform. Echter, ook hier is even tijd nodig om zijn weg te vinden.

Voordelen:

Nadelen:

Over de auteur