Re=Bel door Belfius

Belfius

Re=Bel is het nieuwe platform voor de online doe-het-zelf belegger die belegt in aandelen en trackers, gelanceerd door Belfius.

Met deze app willen ze zich onderscheiden door duurzaam beleggen voor iedereen toegankelijk te maken. Ze laten namelijk bij elke transactie weten of dit aandeel of tracker voldoet aan de normen voor ESG van de bank. Uiteraard kan u nog steeds kopen ongeacht of deze voldoet aan de normen van Belfius.

U kan uw aandelen en trackers ook selecteren rond thema's zoals gender gelijkheid, water, milieu, senioren economie,… U kiest het thema dat nauw aan uw hart ligt.

Accounts bij Re=Bel

Indien u reeds een Belfius klant bent is een rekening openen heel makkelijk. Aanmelden kan via uw smartcardreader of Itsme.

Nog geen klant van Belfius? Dan moet u uiteraard eerst klant worden.

Aanbod van Re=Bel

Het aanbod van Re=Bel beperkt zich tot aandelen en trackers.

Maar in deze producten bieden ze toegang tot meer dan 25 markten, waaronder uiteraard de bekende Europese en Amerikaanse markten, maar ook Australië, Singapore, Nieuw-Zeeland, Hong Kong en vele andere, welke bij andere online brokers soms ontbreken.

Kosten bij Re=Bel

Voor de belegger die handelt onder €2500 per order zijn de tarieven van Re=Bel op de lokale markten heel concurrentieel.

Indien u handelt in hogere bedragen of regelmatig op de minder bekende buitenlandse markten wordt het verschil met de echte pure online brokers zoals Mexem en Lynx heel wat groter. De tarieven blijven wel in lijn met deze van Keytrade en Bolero.

Daarnaast zijn de tarieven van Re=Bel heel simpel en duidelijk. Er zijn geen service fees, bewaarlonen of andere verborgen kosten.

Het innen van dividenden is gratis voor Belgische aandelen, voor alle andere landen betaald u een inningskost van 2,42%.

Wisselkoerskosten staan op maximaal 1%, maar indien u regelmatig in vreemde valuta handelt kan u best een rekening openen in die munt.

Net zoals bij de dividenden is aanmelden voor een jaarvergadering gratis voor Belgische bedrijven, voor alle andere landen wordt een kost van €30 aangerekend.

Beschikbare Tools bij Re=Bel

Re=Bel is nog maar zeer recent gelanceerd, waardoor er nog geen feedback is gekomen uit de markt over de tools en oplossingen.

Het promofilmpje geeft u een eerste beeld.

Voor welke beleggers is Re=Bel geschikt

Bent u al klant bij Belfius en denkt u erover om uw eerste stappen te zetten op de beurs, dan is Re=Bel een leuk platform om mee te starten. Of als extra gekoppeld aan uw bankrekening naast een meer veelzijdige online broker.

Voordelen:

Nadelen: