MeXeM

Logo Mexem

MeXem is een internationale broker met kantoren over de hele wereld. MeXeM betrad eind augustus 2018 de Nederlandse en Belgische markt via het kantoor in Nederland. Daarmee lijkt het een nieuwe broker, maar zij hebben al 32 jaar ervaring in andere landen waaronder het Midden-Oosten, Afrika en andere Europese landen.

Mexem is een introducing broker. Zij draaien op het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers, gelijk als Lynx en TradersOnly, maar bieden zelf ondersteuning.
Met gunstige prijzen en het solide en zeer uitgebreide handelsplatform TWS is MeXeM een grote uitdager voor DeGiro.

MeXeM is aangemeld bij de FSMA, maar wordt gecontroleerd door de CySEC, uit Cyprus, waar zich het Europese hoofdkwartier bevindt.

Interactive Brokers wordt gecontroleerd door de Amerikaanse SEC.

Accounts bij MeXeM

Bij MeXeM kunnen meerdere soorten accounts geopend worden. Het gaat hierbij praktische invullingen. Er zijn geen verschillen in tarieven.

Zo kan u een gewoon individueel of gezamenlijk account openen, maar ook een family account waarbij één persoon het beheer van verschillende rekeningen kan doen, een family office account tot zelfs een account voor hedgefunds.

Bij BrokerTarieven kijken wij enkel naar het account voor private beleggers.

Openen Account

Het openen van een account bij MeXeM is gecompliceerder dan bijvoorbeeld bij DeGiro of Binck, vermits u te maken heeft met US Clearing, maar ook dit valt nog mee. Ook krijgt u bij MeXeM een persoonlijke accountverantwoordelijke die u helpt in dit proces.

Vaak verschijnt de vraag of een rekening openen in de UK en dan de gelden overmaken naar een bankrekening bij Deutsche Bank, betrouwbaar is. Dit is de werkwijze van Interactive Brokers in Europa. Verder geldt er ook een minimum storting van €100.

Aanbod van MeXeM

Bij MeXeM kan u handelen in aandelen, opties, futures, ETF’s obligaties, warrants, valuta, metalen en CFD’s. MeXeM biedt u toegang tot 126 beurzen.

In Europa zijn dit bijvoorbeeld Nederland, België, Frankrijk, Portugal, Duitsland het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk Italië, Spanje, maar ook Tsjechië, Polen, Estland, Noorwegen, Zweden,Finland, Letland, Hongarije en Litouwen.

In Amerika is dit de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

In de regio Azië – Pacific is dit Australië, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea en Singapore.

Kosten bij MeXeM

Met de zeer gunstige tarieven is MeXeM een concurrent van DeGiro. Maar ook naast de standaard transactiekosten zijn er gratis telefonische orders, geen bewaarlonen, geen verwerkingskosten voor dividenden en geen aansluitingskosten, waardoor deze broker, afhankelijk van uw profiel, gunstig kan zijn.

De tarieven en kosten van MeXeM vergelijken met DeGiro en andere brokers kan u met onze handige tarieven vergelijker.

Beschikbare Tools bij MeXeM

Het handelsplatform van MeXeM, TWS of volledig Trader Work Station is het handelsplatform van Interactive Brokers dat in de VS al meermaals bekroond werd tot beste platform. TWS is beschikbaar online, voor PC en Mac en heeft ook een mobiele app voor zowel IOS als Android toestellen.

Het platform biedt uitgebreide mogelijkheden met stockscreeners, fundamentele data, technische analyse, een uitgebreide optietrading tool, realtime koersen en risico-analyse.

Er zijn verscheidene ordertypes en combinatieorders mogelijk waarbij u de aankoop van opties of aandelen kan laten vasthangen aan het al dan niet uitvoeren van andere orders. Ook biedt het platform toegang tot nieuws uit verschillende bronnen, waaronder rapporten van de betrouwbare nieuwsbronnen Reuters, ValueEngine en Zacks. Ook de mogelijkheden voor rapportage zijn zeer uitgebreid, waarbij u gepersonaliseerde rapporten kan maken en zelfs een uitdraai hiervan kan ontvangen per mail.

Is MeXeM betrouwbaar?

Vermits MeXeM een broker is met een kantoor in Nederland, maar met een licentie op Cyprus, zullen veel mensen zich vragen stellen hoe veilig hun geld bij MeXeM is en of deze broker betrouwbaar is.

Zoals bij de introductie reeds aangegeven is MeXem een introducing broker die werkt via het platform van het Amerikaanse Interactive Brokers, maar dan meer bepaald de Ierse dochter. U valt dus onder de Europese wetgeving.

In Europa moeten de aandelen en andere effecten apart worden bewaard op een gesegregeerde rekening waardoor bij een eventueel faillissement van Interactive Brokers of MeXeM uw aandelen niet aangesproken kunnen worden.

Indien er toch onverhoopt sprake zou zijn van fraude is de bescherming beperkt tot €20.000 zoals voor elke Europese broker.

Verder is Interactive Brokers ook genoteerd op Nasdaq, waardoor u ook via die weg de stabiliteit van het bedrijf in het oog kan houden.

Voor welke beleggers is MeXeM geschikt

Vermits MeXeM nog maar kort aanwezig is op de Nederlandse en Belgische markt hebben we van onze gebruikers nog geen ervaringen kunnen ontvangen.

Voordelen:

Nadelen:

Met de scherpe tarieven, geen extra kosten en een professioneel handelsplatform is MeXeM een geschikte broker voor elk type belegger, gaande van rustige buy&hold over dividendbeleggers tot de zeer actieve (optie)traders.