eToro

eToro is voor veel mensen een bekende naam binnen de brokers. Vrijwel iedereen is wel eens op de naam gestuit. De broker heeft namelijk een grote mate van populariteit gekregen. U moet dan echter wel weten hoe deze broker zich verhoudt ten opzichte van de concurrentie. En welke voor- en nadelen zijn eraan te behalen? Onderstaande informatie zet alle informatie voor u op een rij.

Over eToro

eToro bestaat sinds 2006 en heeft door de jaren heen een goede naamsbekendheid opgebouwd. Miljoenen klanten hebben zich al aangesloten bij deze broker. Daarbij heeft de broker als missie om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen. Zelfs als er nog geen ervaring is, moet de eerste belegging zonder problemen gaan verlopen. Daarom legt eToro sterk de nadruk op het sociale aspect binnen het platform. Zo kunt u bijvoorbeeld de beleggingen van andere beleggers volgen. Vooral de winstgevende beleggers zijn aantrekkelijk, omdat dit een beeld geeft van het startpunt en wat er allemaal mee bereikt kan worden.

Bij eToro kunt u uitsluitend handelen in dollars. Alle winsten die u behaalt met uw beleggingen dient u dus om te zetten in euro’s. Daarbij biedt de broker wel verschillende accounttypes aan. Indien u een ervaren belegger bent en gebruik maakt van een geavanceerder account, geniet u van verschillende voordelen. Denk daarbij aan kosteloze uitbetalingen van de winsten.

Het aanbod bij eToro

Bij eToro zijn er een groot aantal beleggingsmogelijkheden terug te vinden. Het platform van de broker geeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om te handelen in aandelen, CFD’s en ETF’s. Het aanbieden van CFD’s is niet beschikbaar voor Belgische beleggers. Het is een gevaarlijke vorm van beleggen door de risico’s die hierbij komen kijken.

eToro heeft, vergeleken met andere brokers, een gemiddeld aanbod. Het aanbod van de beleggingsmogelijkheden is relatief beperkt. Het aanbod verschilt namelijk per land of regio. Inwoners van de Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om te handelen in CFD's en crypto, terwijl dit voor Belgische beleggers niet mogelijk is.

Het sociale aspect van eToro

eToro is niet alleen een broker, maar ook het grootste sociale handelsnetwerk. Dit komt door de sociale functies die binnen het platform beschikbaar zijn. Zo kunnen de gebruikers andere handelaren kopiëren, de sociale nieuwsfeed bekijken, het popular investor-programma gebruiken en een eigen profiel samenstellen.

Kopiëren van andere handelaren

Als beginnende belegger kunt u bij eToro eenvoudig beleggers kopiëren. Door middel van de zoekfunctie en filters kunt u andere handelaren vinden en de profielen doornemen. De filters omvatten onder andere een risicoscore, winst en locatie. U kunt de handelingen die deze belegger uitvoert automatisch via uw account uit laten voeren. Hierdoor ondergaat u dezelfde stappen en kunt u dezelfde winsten nastreven als de handelaar die u opgezocht heeft.

Het popular investor-programma

Succesvolle beleggers kunnen een beloning verwachten bij eToro. Hoe meer u als belegger kopieert, hoe groter de financiële beloning kan zijn. Zo zijn succesvolle beleggers sneller geneigd om hun ervaringen en kennis te delen. Deze kennis kunt u weer gebruiken om aan de slag te gaan bij de broker.

De sociale nieuwsfeed

Binnen eToro kunt u gebruik maken van een sociale nieuwsfeed. Deze kunt u zien als de nieuwsfeed die u bij sociale media tegenkomt. Op deze nieuwsfeed kunt u zelf berichten plaatsen, maar ook berichten van andere beleggers zien en hier opmerkingen bij plaatsen of het bericht delen. Uw gehele nieuwsfeed kan ingericht worden om op de hoogte te blijven van het beleggen en de markt.

Het eToro profiel

Wanneer u een account aanmaakt bij eToro, zult u ook een eigen profiel krijgen. Dit profiel kunt u beschouwen als een visitekaartje, welke andere beleggers kunnen bekijken. Op dit profiel zijn meerdere onderdelen terug te vinden, zoals de feed, statistieken, de portefeuille en een grafiek. De statistieken tonen de winsten en het succesratio, bij de portefeuille kunnen de beleggingen bekeken worden. De grafiek toont aan wat een investering van $10.000 op had kunnen leveren in een bepaalde periode. Alle gegevens kunnen afgeschermd worden als u niet wilt dat anderen dit in kunnen zien.

De kosten bij de broker

Bij eToro ontkomt u niet aan bepaalde kosten. Gaandeweg gaat u dus wel degelijk kosten tegenkomen. Denk hierbij onder andere aan valutakosten, spreads, overnight premies, de kosten voor opname en de kosten voor inactiviteit. Bij het handelen in aandelen en ETF zijn er geen transactiekosten en commissies terug te vinden. De valutakosten bedragen maximaal 50 pips. Dit staat gelijk aan ongeveer 0,5 procent. Doordat u automatisch handelt in dollars gaat u te maken krijgen met de valutakosten.

Indien u voor 12 maanden of langer inactief bent, betaalt u 10 euro per maand. Het kan daarom verstandig zijn om eens in de zoveel tijd toch te handelen of geld op te nemen. De opnamekosten bedragen 5 euro.

Order transactiekosten eToro
Transactiekosten aandelen
€0
Transactiekosten ETF's
€0
Valutakosten
50 Pips (0,5 procent)

let op, u vergelijkt wel met Nederlandse brokers.

Hoe goedkoop is eToro?

Als u de kosten op een rij zet, kunt u concluderen dat eToro niet goedkoop is. Dit komt voornamelijk door de Amerikaanse dollar waarmee u de aankopen moet doen. De valutakosten zullen het immers duurder maken als het omgezet is naar euro’s. Daarbij berekent de broker hoge valutakosten. De spreads en de kosten voor inactiviteit zijn gemiddeld en kun je zien als de kosten die ook bij andere brokers van toepassing zijn. Ondanks de hogere kosten is eToro hier wel transparant over.

Het storten en opnemen van geld

Bij eToro zijn er verschillende manieren om geld te storten of op te nemen binnen jouw account. Dit kan bijvoorbeeld door middel van iDeal, PayPal, Creditcard, bankoverschrijving, Neteller, Sofor en Skrill. Hierdoor kunt u dus altijd wel een betaalmethode vinden die het beste bij u gaat passen. Wel zijn er minimale stortingsbedragen van toepassing, welke allemaal vermeld staan op het platform. De minimale bedragen verschillen per land en per betaalmethode.

U kunt altijd een bezoek indienen voor het storten en opnemen van geld. eToro zal dit verzoek binnen 5 dagen afhandelen. Indien het langer duurt, krijgt u altijd een bericht van de broker. De uitbetalingen zullen in de meeste gevallen met dezelfde betaalmethode gedaan worden als waarmee een storting is uitgevoerd. Het minimumbedrag dat u kunt laten uitbetalen is 30 dollar. Ook zijn er kosten van 5 dollar te vinden. Wanneer u een geavanceerd profieltype heeft, hoeft u deze kosten niet te betalen. Dit kan dus een verschil brengen in de hoge kosten die bij eToro gerekend worden.

De analysemogelijkheden bij eToro

Voordat u een specifiek beleggingsproduct aanschaft, kunt u een analyse maken. Deze analyse moet veel relevante inzichten bieden voor uw aankoop. Er zijn hiervoor verschillende soorten analyses terug te vinden. Bij eToro kunt u gebruik maken van een technische of fundamentele analyse. Ook kunnen rapporten van analisten en een schaduwportefeuille gebruikt worden.

Technische analyse

De technische analyse is een veel toegepaste analyse, waarbij de koersgrafiek van een bepaald product onder de loep wordt genomen. In dit geval gaat u op zoek naar signalen en trends die de koers voor de toekomst aan kunnen tonen. Er zijn verschillende indicatoren die hierbij van toepassing kunnen zijn, welke bij eToro aangeboden worden. Denk hierbij aan Exponential Moving Averages, Fibonacci retracements, Relative Strenght Index (RSI) en Bollinger Bands. Dit kan allemaal binnen de candlestick grafieken en geeft een maximaal inzicht in de koersbewegingen.

Fundamentele analyse

Een fundamentele analyse hoeft u niet te doen met behulp van grafieken. In plaats daarvan kijkt u naar interne en externe economische omstandigheden. De huidige conditie van de markt is daarbij essentieel. U kunt inschattingen maken op basis van relevante gegevens die een onderneming zelf verstrekt. Ook kunt u berekeningen maken voor nieuwe inzichten. De meeste beleggers kijken bijvoorbeeld naar de winst van een bedrijf en de cashflow. Hiervoor worden periodiek rapporten gepubliceerd. De relevante gegevens staan allemaal op het platform van eToro, zodat u de analyse kunt maken.

Analistenrapporten

Op het platform van eToro ziet u analistenrapporten. Deze rapporten bieden een goed inzicht in de stand van zaken en hoe beleggers tegen ontwikkelingen binnen de markt aan kijken. De observaties zorgen voor speculatieve conclusies. Door deze analistenrapporten te gebruiken kunt u een eigen mening over de markt krijgen. Ook zal het helpen om kritischer naar de markt en de mogelijkheden te kijken. Zo kunt u een goede analyse maken en te weten komen of bepaalde producten ene goede keuze gaan zijn.

Schaduwportefeuille

Bij eToro kunt u gebruik maken van een schaduwportefeuille. Dit kunt u beschouwen als een testomgeving. Een fictieve portefeuille met virtueel geld, waarmee posities geopend en gesloten kunnen worden. Beginnende beleggers kunnen hierbij verschillende strategieën onder de knie krijgen, zonder dat er risico gelopen wordt. Echt geld komt er namelijk niet bij kijken. Als u er zeker van bent dat een bepaalde strategie werkt, kunt u uw eigen geld inzetten. Er zit wel een keerzijde aan deze portefeuille. Het kan er namelijk ook voor gaan zorgen dat u roekelozer gaat handelen in de praktijk.

De klantenservice

eToro is voorzien van een klantenservice, waar u terecht kunt met vragen en problemen. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden. Zo kunt u gebruik maken van de live chat, maar ook het ticketsysteem. Op werkdagen heeft u te allen tijde snel antwoord, zeker bij het gebruik van een live chat. Deze is actief op de aangetoonde openingstijden. De live chat is uitsluitend te gebruiken voor geregistreerde klanten. De beschikbare talen zijn Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

De mobiele app van eToro

Net als andere brokers heeft eToro ook een mobiele app. Deze app kent een groot aantal functionaliteiten, welke ook op het platform op het internet terug te vinden zijn. De bediening van de app is heel eenvoudig en alles staat overzichtelijk vermeld. Alles is logisch ingedeeld. Daarbij beschikt de app ook over een demo account. Hierdoor kunt u eerst oefenen voordat u met uw eigen geld aan de slag gaat en weet u welke strategieën het beste bij u gaan passen.

let op, u vergelijkt wel met Nederlandse brokers.

Het demo account van eToro

Niet iedereen heeft voldoende kennis van beleggen. Als dit bij u het geval is, kunt u door middel van een demo account oefenen met beleggen. Bij eToro bevat het demo account dezelfde functionaliteiten als een echt account. Alleen oefent u nu met virtueel geld. Bij de broker krijgt u 100.000 dollar om mee te beginnen. U kunt posities openen op de verschillende beleggingsproducten en ermee handelen. In het demo account werkt dit hetzelfde als bij een echt account. U krijgt hierdoor altijd een goed beeld van de beleggingsmarkt.

De betrouwbaarheid van eToro

Is eToro betrouwbaar? Verschillende factoren wijzen hierop. Zo is de broker al jarenlang actief op de markt en is de broker sinds 2006 vrijwel niet negatief in het nieuws geweest. Daarbij zijn er meerdere partijen die het platform reguleren, waaronder ASIC, FCA en CySEC. Deze partijen hebben ook licenties uitgegeven, waardoor de broker in verschillende werelddelen hun producten en diensten aan kunnen bieden. Hiermee kunt u ervan uit gaan dat de broker altijd naar behoren zal handelen. Het geld van gebruikers zal altijd op een afzonderlijke rekening geplaatst worden. eToro houdt hiermee het eigen geld en het geld van beleggers gescheiden. Dit is vooral gunstig als de broker failliet gaat. Ook hierover is controle. Geld tot 20.000 dollar is verzekerd. Ook dit geeft een veilig en betrouwbaar gevoel over de broker en geeft de betrouwbaarheid aan.

Samenvatting: de voor- en nadelen

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk – eToro zorgt ervoor dat iedereen kan beginnen met beleggen.
  • Sociaal – Er zijn veel verschillende functies op sociaal vlak te vinden.
  • Educatiemogelijkheden – U kunt altijd bijleren over beleggen dankzij de educatiemogelijkheden.
  • Betalingsmogelijkheden – Er zijn een groot aantal betaalmethoden op de website.

Nadelen

  • Niet goedkoop – Er zijn meerdere kosten verbonden aan eToro.
  • Engelse klantenservice – U kunt niet in uw eigen taal communiceren.
  • Gebruik van de dollar – Handelen in euro’s is niet mogelijk op het platform.

Past eToro bij u?

eToro behoort al heel wat jaren tot een van de grotere partijen op de markt van brokers. Er zijn immers veel verschillende mogelijkheden voor beleggers te vinden. Zo is er een grote variatie aan beleggingsproducten. Het sociaal beleggingsplatform zorgt er ook voor dat u altijd gebruik kunt maken van de kennis en ervaring van andere beleggers. De focus van eToro ligt ook op het aanbieden van een groot aantal betaalmethoden en analysemogelijkheden. De klantenservice zal u altijd kunnen helpen met het oplossen van problemen en het beantwoorden van vragen. Wel dient u er rekening mee te houden dat eToro niet goedkoop is dankzij de valutakosten.

Let op: eToro geeft Taks op Beursverrichtingen niet voor u aan. U vergelijkt eToro ook met Nederlandse brokers.

Hoewel wij bij brokertarieven focussen op aandelen, trackers en fondsen is eToro ook een CFD handelaar en is het mogelijk crypto bij hen te kopen, vandaar onderstaande disclaimer

eToro is a multi-asset platform that offers investments in stocks and crypto assets as well as trading CFDs.
Please note that CFDs are complex instruments and, due to the leverage effect, carry a high risk of losing money quickly. 68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money.
Past performance is not an indication of future results. The trading history shown is less than 5 complete years and may not be sufficient as a basis for an investment decision.
Copy Trading is a portfolio management service provided by eToro (Europe) Ltd. which is authorized and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission.
Cryptoassets are volatile instruments that can fluctuate greatly in a very short time and are therefore not suitable for all investors. Unlike CFDs, trading in crypto assets is not regulated and is therefore not monitored by any EU regulatory framework