BUX Zero

 

BUX Zero bestaat sinds 2019 onder de naam die we vandaag de dag kennen. Deze Nederlandse broker heeft echter al een oorsprong in 2014, toen de ontwikkelaars een andere versie lanceerden. Deze staat bekend onder de naam BUX X. Beide bedrijven zijn gevestigd in Amsterdam, waarbij ze gereguleerd zijn door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). BUX X richt zich uitsluitend op het verhandelen van CFD’s. Bij BUX Zero kunt u echter meer dan dat. Deze richt zich namelijk op echte aandelen en ETF’s.

BUX Zero onderscheidt zich op verschillende manieren van andere brokers. Dit gebeurt onder andere door de laagdrempelige en speelse handelsomgeving. Binnen deze omgeving kunnen consumenten eenvoudig beleggen en is het geen grote uitdaging meer om de verschillende aandelen in het bezit te krijgen. Daarbij is de broker uitsluitend te bereiken via een app. Dit maakt het een gebruiksvriendelijke omgeving, waar u direct gebruik van kunt maken. Het lijkt er daarbij op dat de broker zich voornamelijk richt op de jongere generatie. Zolang er interesse in de aandelenmarkt is, zou u in feite al aan de slag kunnen gaan.

Daarbij spreekt men vaak over beperkte functionaliteiten bij BUX Zero. Het is de vraag tot hoeverre dit van toepassing is bij de broker. In onderstaande informatie leest u daarom alles wat u moet weten over de broker. De belangrijkste factoren staan bij elkaar, zodat u weet waar de broker voor staat en kunt beoordelen of het platform de moeite waard is voor uw beleggingen.

Een account aanmaken bij BUX Zero

Doordat BUX Zero uitsluitend een app heeft, is het niet mogelijk om meerdere accounts aan te maken op een apparaat. Er is daarom slechts een bepaald type account mogelijk. Dit account is ook niet te bereiken door middel van een internetbrowser. Echter heeft u dankzij de app wel altijd toegang tot ETF’s en aandelen.

Het account openen

Het openen van een account bij BUX Zero is geheel eenvoudig. Binnen enkele stappen heeft u namelijk al een account in handen. Hiervoor moet u eerst de app downloaden. Het account zal binnen deze app tot stand komen. Voordat u het account kunt gebruiken, dient u eerst de gegevens te laten verifiëren. Dit gebeurt door middel van een ID-check. Je stort dan geld door een betaalverzoek via Tikkie of een bankoverschrijving en kunt beginnen met beleggen. Er is hiervoor geen minimumstorting vereist. Zelfs met een laag bedrag kunt u dus al beginnen.

Het aanbod van BUX Zero

Het aanbod van BUX Zero zal nooit teleurstellen. Het is namelijk niet klein te noemen, maar is daarbij niet gigantisch. Je vindt in de app honderden aandelen uit verschillende landen terug. Ook is er een ruime selectie aan ETF’s aanwezig. De bekende namen zul je te allen tijde tegen gaan komen. Denk hierbij aan Vanguard S&P 500 en Vanguard All World. Met enige regelmaat worden er nieuwe ETF’s aan het aanbod toegevoegd. Indien u niets kunt vinden op dit moment zal dit op een later moment kunnen veranderen. De wensen van de klant worden hierbij te allen tijde goed in de gaten gehouden.

Bij BUX Zero kunt u nog meer. U heeft namelijk de mogelijkheid om te handelen in obligaties. De obligatie ETF’s kunnen een uitkomst bieden aan de minder ervaren beleggers of de beleggers die opzoek zijn naar een minder agressieve portefeuille. U kunt deze obligaties onder andere combineren met aandelen. Zo heeft u meer balans in de portefeuille. U dient hierbij wel uw strategie in het achterhoofd te houden.

De beleggingsmogelijkheden bij BUX Zero

De beleggings- en handelsmogelijkheden binnen de app van BUX Zero zijn uitgebreid. U kunt bij de ordertypes bijvoorbeeld marktorders en limietorders terugvinden. Beide ordertypes hebben kosten van 1 euro voor de Europese aandelen en ETF’s. Amerikaanse aandelen kennen daarentegen geen kosten. BUX Zero onderscheidt zich van de concurrenten door het gebruik van zero order. Dit is een order die uitgevoerd wordt op een vast tijdstip. Hierbij kunt u zelf niet beslissen wanneer de order uitgevoerd wordt, maar u profiteert daarbij wel van een kostenvrije handel. Vooral voor de beleggers die op lange termijn handelen is dit de beste optie. De perfecte instap zal namelijk geen invloed meer hebben op het rendement.

Bij BUX Zero kunt u ook beleggingsplannen instellen. Een beleggingsplan is bedoeld om meer uit handen te geven. De broker kan door de instellingen op maandelijkse basis voor u handelen. Als u iedere maand een vaste set aan ETF’s wilt hebben, kunt u dit dus instellen via de app. Hier rekent de broker wel kosten voor. De kosten zijn echter minimaal en u profiteert van de gemakken. U kunt via uw account ook stortingsherinneringen instellen. Deze herinneringen komen door middel van een push-notificatie op uw telefoon. U weet hierdoor wanneer er nieuw geld op uw account moet komen. Deze instellingen zijn te allen tijde te veranderen.

De orders die geplaatst worden via BUX Zero, worden afgehandeld door ABN AMRO. Deze Nederlandse bank is tevens aandeelhouder van de broker en zal daarom als tussenpersoon dienen. Het zorgt daarom wel voor een vertraging. In de praktijk wijst het echter uit dat dit niet veel tijd zal kosten en binnen een korte tijd de producten in het account staan. De spread die gehanteerd is door ABN AMRO is 0,08 procent voor Europese aandelen en 0,06 procent voor Amerikaanse aandelen.

U dient er wel rekening mee te houden dat u bij BUX Zero geen short term beleggingen kunt plaatsen. Het is niet bekend of dit in de latere termijn gaat veranderen. Als u dit wilt doen, moet u overstappen naar BUX X. Hierbij heeft u echter wel uitsluitend de derivatieve beleggingsproducten, wat niet voor iedereen even eenvoudig is.

De kosten bij BUX Zero

BUX Zero is voornamelijk aantrekkelijk voor beleggers vanwege de kosten. Er zijn interessante tarieven te vinden, die passend zijn in de strategieën. De zero orders zijn hier medeverantwoordelijk voor. Onderstaand overzicht laat zien welke kosten er allemaal kunnen ontstaan. Deze zijn uiteengezet in de verschillende orders die de broker biedt. Zo kent zero order bijvoorbeeld geen transactiekosten. Voor deze orders geldt uitsluitend de marktprijs die op dat moment geldt. Bij markt orders betaalt u €1,5. Deze order zal direct uitgevoerd worden tegen de marktplaats. Ook bij limiet orders zijn transactiekosten van €1,5 te vinden. Deze zijn bedoeld voor de Europese aandelen en ETF’s. Voor deze orders kunt u wel een limiet instellen waarvoor u een bepaald product wilt kopen.

Order transactiekosten BUX Zero
Zero orders
€0
Markt orders
€1,5 (Europese aandelen + ETF's)
Limiet orders
€1,5 (Europese aandelen + ETF's)
Amerikaanse aandelen
€0

let op, u vergelijkt wel met Nederlandse brokers.

Bij BUX Zero zijn niet alleen transactiekosten te vinden. U dient namelijk ook rekening houden met de valutakosten van de Amerikaanse aandelen. Deze kosten liggen op 0,35 procent. De spreads brengen ook kosten met zich mee. Voor Europese aandelen liggen deze op 0,08 procent en bij Amerikaanse aandelen vanaf 0,0574 procent.

De onverwachte omstandigheden bij BUX Zero

U kunt zich dan afvragen of er een addertje onder het gras zit. Echter komt u snel tot de conclusie dat het geen dure broker is. Dit komt als u optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden die terug te vinden zijn in de app. Zo zullen de zero orders bijvoorbeeld al veel voordelen brengen. De stortingsherinneringen en het geautomatiseerde beleggingsplan geven u daarbij een beter beeld van de mogelijkheden. Het idee dat het dus niet winstgevend kan zijn, kan daarbij direct vergeten worden. Er is wel degelijk een rendement te behalen met uw beleggingen.

BUX Zero haalt namelijk het geld op een andere manier. Dit gebeurt op basis van de commissies die u betaalt voor de aandelen. Ook zijn er steeds meer functies terug te vinden, welke voor meer gemakken gaan zorgen. De functies zorgen wederom voor aanvullende kosten. Automatisch beleggen zal bijvoorbeeld al een extra bedrag bevatten, waarmee de broker alle kosten kan betalen. Ook kan de broker aandelen uitlenen. Dit brengt theoretisch gezien een verhoogd risico met zich mee, maar u zult hier vrijwel niet mee te maken krijgen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de risico’s voordat u hier gebruik van maakt.

De analysemogelijkheden bij de broker

De gemiddelde broker heeft vandaag de dag verschillende educatiemogelijkheden. BUX Zero heeft dit ook toegevoegd in de app. Deze zijn terug te vinden in een aparte sectie, waarin je meerdere nieuwsfeiten kunt lezen over de verschillende beleggingsproducten. In de app staat dit aangegeven als ‘Newsroom’. Ook staat er specifieke informatie over de beleggingsproducten in het algemeen. Door een specifiek product aan te klikken kunt u alles over het bedrijf lezen. Denk bijvoorbeeld aan Heineken. De informatie toont daarbij alle merken die onder Heineken vallen en dat het om een grote brouwerij gaat. Echter is deze informatie niet diepgaand.

Bij BUX Zero is sinds kort ook een woordenlijst te vinden. Deze woordenlijst staat op meerdere plaatsen in de app. Bij Heineken zijn er bijvoorbeeld veel lastige begrippen te vinden, zoals P/E-Ratio en slotkoers. Als u niet weet wat dit betekent, kunt u de woordenlijst raadplegen en ontdekken wat het precies inhoudt. Alle definities staan dus gebundeld op een vasteplek. Daarbij zal de broker vakjargon zoveel mogelijk vermijden, zodat het altijd duidelijk is voor de nieuwe beleggers.

De broker heeft ook een kenniscentrum in de app. Dit is een plek waar u veel kunt leren over beleggen en eventueel mee kunt doen aan een cursus. Per onderwerp staat voldoende informatie. Deze informatie is niet alleen in tekstvorm, maar ook in de vorm van video’s. Indien u er dan nog niet uitkomt, is er een community terug te vinden. Het is een soort forum, waar u de vragen kunt stellen en eventueel andere problemen en vragen van gebruikers door kunt nemen. Dit forum is volledig in het Engels. Deze community is in tegenstelling tot het handelsplatform wel op het internet te vinden. U kunt deze dus niet zien via de app. BUX X heeft daarentegen wel een community functie. De groepen en kanalen kunnen eenvoudig aangemaakt worden en u kunt een discussie over beleggen starten of uw vragen stellen.

Hieronder enkele afbeeldingen van de mobiele app.

De betrouwbaarheid van BUX Zero

BUX Zero kan als betrouwbaar worden gezien. Dit komt mede door de regulering van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten. KIFID handelt de klachten over de broker af. BUX Zero is hier namelijk geregistreerd. Het vermogen is ondergebracht bij ABN AMRO Clearing. Daarom valt het vermogen altijd onder het desposito garantiestelsel. Dit houdt in dat het vermogen tot €100.000 verzekerd is bij een faillissement van de broker.

Past de broker bij u?

Het is subjectief of BUX Zero bij u gaat passen. U moet daarom goed gaan bekijken wat u zoekt in een broker en of deze broker dit kan bieden. BrokerTarieven is ervan overtuigd dat er veel aandacht besteed is aan marketing. Bij jongeren en ervaren beleggers lijkt de marketing goed aan te slaan. Dit houdt echter niet in dat de broker uitsluitend voor deze doelgroep geschikt is. Er zijn namelijk voldoende voordelen te behalen voor de ervaren beleggers dankzij de lagere handelskosten en het gebruiksgemak. U kunt zonder moeite beginnen met beleggen en een beleggingsplan opstellen. De geringe kosten zorgen er dan voor dat er weinig risico’s worden gelopen.

BUX Zero moet daarbij niet vergeleken worden met BUX X. Er zijn namelijk voldoende verschillen te vinden, waaruit u kunt concluderen dat het om twee totaal verschillende brokers gaat. Beide brokers zullen daarom ook onafhankelijk van elkaar beoordeeld moeten worden. BUX Zero is in ieder geval een broker zonder al te veel poespas en heeft een no-nonsense karakter. Het zal daarom de moeite waard zijn om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Indien u juist op zoek bent naar een broker met uitgebreide analysemogelijkheden en complexere ordertypes, is BUX Zero niet de beste keuze. Ook is er geen uitgebreid aanbod terug te vinden.

Let op: BUX Zero geeft Taks op Beursverrichtingen niet voor u aan. U vergelijkt BUX Zero ook met Nederlandse brokers.